Lincoln village shopping precinct given new lease of life with £750k investment

Lincolnshire Co-op has given its Washingborough shopping precinct a new lease of life with an investment of nearly £750,000.

Work has seen cladding fitted on buildings, improved paving and lighting and new greenery planted to update the look of the precinct.

The Lincolnshire Co-op food store and pharmacy on site have also undergone renovations to improve the services they are able to offer the local community, while the post office will also benefit from the update.

Washingborough Food Store team, from left: Scott Farley, Store Manager Rachelle Richardson, Emily Smejka, Olivia Rattigan and Anthony Beal.

Washingborough Food Store team, from left: Scott Farley, Store Manager Rachelle Richardson, Emily Smejka, Olivia Rattigan and Anthony Beal.

The food store has been extended, allowing for a greater range of products, while the floor, fixtures, fittings and lighting have been replaced and a new entrance has been created for the shop.

As well as giving the store a fresh new look, the fridges now use a heat reclamation system specially designed to reduce the store’s carbon footprint by using less energy.

Lincolnshire Co-op Store Development Manager Matthew Wilkinson said: “The precinct was due a bit of a facelift and we hope that it will encourage the community here in Washingborough to really make the most of their local shops.”

Close by on the precinct, Lincolnshire Co-op’s Washingborough Pharmacy is also looking fresher, having benefitted from a refit to change the flooring, lighting and shelving as well as new signage both inside and out.

The dispensary has been redesigned and rebuilt to create more work space and storage space for the staff members who work there, allowing them to continue to offer a range of services including health checks and advice.

Accuracy Checking Technician at the pharmacy Clare Burford said: “The pharmacy has always been a nice place to work and now it’s even nicer – our consultation room has been freshened up with a lick of paint and the whole place is more welcoming for our customers.”